fredag 30 april 2010

I love my Lifebike


Åhhh så roligt roligt roligt....trodde faktiskt inte det var sant att det skulle vara så kul....ja, vad undrar ni...jo...Lifebike....cykla eller ska man säga köra Lifebike.....inte vad jag tänkt att blogga om egentligen men den är ju vit så den klassar in...och just det den är ett inslag i mitt liv så den uppfyller faktiskt båda mina kriterier.

Igår körde jag en premiär tur med min nya fina fina pärlemovita Lifebike. Så mycket prat det varit om denna elcykel och visst det lät ju bra och allt så men jag trodde inte inte att jag skulle bli tok fashinerad....Min kära sambo packade upp min nya darling i går och undrade om jag inte skulle ta en prov tur...åhh suck jag som just satt mig i soffan med lite gott grönt te i min favvo mulberry kopp...te blir sååå galet gott i den koppen tänk att jag bara använt den som penn ställ i många många år..om jag bara vetat....och dessutom hade jag smygit in en kardemumma bulle från Brunkebergs bageri i micron...tänkte passa på att mumsa i mig den medans Mr M (dvs min sambo) höll på att montera cykeln.känns ju bättre om ingen ser...då har man ju i praktiken inte ätit någon bulle...det betyder ju oxå att man kan ta en till sen om man vill..för en bulle på kvällen måste man ju kunna unna sig...men grrr avbruten mitt i bullen..och ut och cykla skulle jag dessutom...duggade gjorde det oxå....Kunde ju bara inte säga nej när han monterat och allt...och så glad jag var för det sen!

Utan överdrift faktiskt det roligaste jag gjort på länge...kom genast på ett ärende jag måste göra...lämna lite utlästa skvaller tidningar till mamma & pappa...jag tar cykeln..tjaba vi ses....vrooom så for jag i väg...sååå fort det gick...hade aldrig kunnat ana.....galet galet kul...har du inte provat så gör det....man måste testa för att förstå! Oj som det ska cyklas nu!

Trevlig valborg på er!
Kram
Annica

torsdag 29 april 2010

Bake a Cake

Mmmm vad är väl godare än en rejäl sockerkaka med rivet skal av solgul krispig citron i...jag kan verkligen go bananas över smarriga recept..kan bli som besatt av dem...läsa dem om och om igen innan jag kommer tillskott att baka...Min dotter fick en bakbok av sin kompis A som var på besök..."Ebbas Bageri" jag fullkomilgt jublade efter att ha läst några av recepten i boken...äntligen en bakbok med riktiga recept. I min värld så är det inte att baka på riktigt när man bakar med smält smör....åhh nejj....du som smakat skillnaden av bullar, sockerkakor m.m. som är bakat med rumstempererat rört smör..vet vad jag pratar om. Att smälta smöret är en dödssynd...det är som att avrätta kakan innan den ens blivit till....kak abort...Så...vad gjorde då jag och Lilla S en tidig söndags morgon för inte allt för länge sedan..jo vi satte igång att baka en citron sockerkaka på rört smör.....Den blev som på snudden perfekt.... När min söta lilla bulliga köks klocka från Cest la vie ringde och talade om att nu ...nu...är kakan klar...skulle jag bara...bara ...bara...först...åhhh...alfons...du ska inte bara.....Bara för det så blev kakan kvar lite för länge i ugnen...grrrr......Men annars blev den smashing! Just det...istället för mjölk tog jag vispad grädde.....mmmm bara det bästa....en riktig riktig sockerkaka på gammaldags vis..eller i alla fall på mitt vis...Detta talade jag givetvis inte om för mina ständigt bantande vänner som jag bjöd på kaka den eftermiddagen..smalkaka hette det...med citron å så..det är ju lätt och fräscht...ohh nej ingen fet choklad kaka här inte..:) Toppen tyckte alla och tog en bit till...haha...hallå...antingen är man sugen på kaka eller inte...fet kaka eller inte är man sugen på en bit till...ja då tycker jag man ska ta en :)


En annan dag bestämde jag mig för att fuska och köpte färdiga muffins...varför ser de så ruskigt goda ut i affären äe de ligger och bara skriker ta mig ät upp mig jag e sååå delicious....sen så är de sällan så goda...men visst ligger de fint på mitt nya gammel rosa kakfat från himla.


Prickigt får det gärna vara söta prickiga servetter fann jag hos min fynd kompis Rusta.

En annan köks darling är min nygamla frukt skål...loppis fyndet som jag köpt och inte visste var jag skulle ha blev så utsökt som frukt skål.. ger en skön retro känsla som bryter fint.


Min handduks hängare hittade jag i en flyttlåda...hade glömt bort den då den inte passat där vi bott tidigare..inköpt på en butik som hette upper east på sveavägen i stockholm...fin e den och mina lexington vänner gör sig så fina på hängarna...


Jag har en svärmor som har mycket fina äldre saker sparade...hon var så snäll senast de var på besök och tog med dessa fina gamla flaskor som nu får pryda mitt kök. Så fina de är när morgon solens strålar blänker in i köket och ger dem lyster......

I morgon tänkte jag berätta om en galet galet rolig grej jag provat...LIFEBIKE!!!
Kram
Annica